Tätä on luvassa:

Kirjoitan elämästä ja ystävyydestä. Kirjoitan siitä kun elämä potkii päähän. Kirjoitan teorioita miehistä, tunteista, parisuhteesta ja siitä kuinka se kestää vaikka töitä tehdään pahimmillaan 12 h/vrk ja ei ehditä kunnolla näkemään. Kirjoitan siitä miten koen ammatillisuuden elämässäni. Joitain vanhoja kirjoituksia, kuten runoja ja satuja, siirtelen tänne arkistojen kätköistä. Myös arjen ilot ja liikkuminen näkyy blogissa.

Toivottavasti viihdyt seurassani. Otan mielelläni vastaan mielipiteitä, ajatuksia ja kommentteja. Sähköpostillakin saa lähestyä: nuvo.niina@gmail.com

Tervetuloa minun maailmaani.

tiistai 24. huhtikuuta 2012

Pappi, lukkari, talonpoika...

(Palautettu näkyviin, kun jostain syystä muuttunut luonnokseksi.. )

Ei kun siis kanttori.

Vaikka hääsuunnittelut on nyt toistaiseksi vedetty jäihin ajan puutteen vuoksi, tulee kuitenkin mietittyä siihen
liittyviä asioita. Toki paljon on vielä vaiheessa, mutta omalla tavallaan ollaan hyvin pitkällä, ainakin siihen nähden, että häihin on vähintään 1 vuosi ja 4 kuukautta ja enintään 2 vuotta ja 4 kuukautta. Meillä on alustavasti varattu kanttori ja pappi. Meillä on kutsukorttiluonnos, osa koristeista ja musiikit kirkkoon ja
häävalssiin. Ja se puku. Se on valmiina, kavennusta vailla tosin, odottamassa piilopaikassa, josta sulhanen ei voi sitä nähdä. Kuitenkin on paljon tehtävää.. Pitäisi lyödä päivämäärä lukkoo, varata kirkko ja juhlapaikka, tehdä vieraslistat ja askarrella kutsukortit, pitäisi laatia pubjetti. Se on varmaan se vaikein. Miten ihmeessä pubjetti laaditaan? Mitä ihmettä siinä pitäisi ottaa huomioon? Pitäisikö ensin olla vieraslista valmiina? Taidan entistä enemmän ymmärtää J:tä siitä, miksi hän hieman toppuuttaa näiden häiden kanssa. Haluan kuitenkin kauniit, ikimuistoiset ja meidän näköiset häät.

torstai 19. huhtikuuta 2012

Kun...

...päässä pöyrii vain opinnäytetyö ja siihen liittyvä hanke.
...pitäisi tehdä kasa koulutehtäviä rästitstä.
...kirjoittaminenkaan ei onnistu.
  ...ei saa mitään aikaiseksi.
...päässä lyö tyhjää.
...koira nukkuu.
...ei jaksa.

Onko jollekin muullekin tuttu juttu? Pitäisi kasata kiireellä opinnäytetyön teoria osuutta, kun osan esittely on jo parin viikon päästä. Mitään ei kuitenkaan saa aikaiseksi. Laiskottaa. Taidan vain olla täysin hullu, kun edes yritän saada paperit aikaisemmin ulos koulusta. 

Jotenkin vain tuntuu, että vaikka oppariin liittyviä kirjoja on kasa vieressä niin niistä ei vaan saa mitään tolkkua. Tutki siinä sitten käsittettä kehitysvammainen, kun yksi kirja sanoo yhtä ja toinen toista. Rippikoulustakin tuntuu nyt jostain syystä löytyvät niin nihkeästi tietoa. Etenkin niistä erityisleireistä. Vammaisteologiasta kertovat ovat kaikki saksaksi ja pitäisi muutama artikkeli kääntää. Kunhan esin muistaisin laittaa opettajalle viestiä niistä pahuksen kirjoista. 

Kuten siis varmaan huomaatte, minulla ei ole juurikaan asiaa tällä hetkellä. Minun elämä tuntuu vain jälleen kerran pyörivän koulun ympärillä. Huvinsa siis kullakin. Haluaisin vain nopeasti saada tuon koulun pois alta ja päästä takaisin työelämään kiinni. Niin ja kiitos, voisin ottaa sosiaalisen elämänikin takaisin.

Niin ja häät... Ensimmäinen kutsukortti vedos tuli askarreltua pääsiäisenä. Se sai J:n hyväksynnän. Tykkäsi siitä paljon. Kuulemma sitä ei saa hävittää. Sillä siis mennään. Olen tyytyväinen. Ensimmäinen kokeilu osui ja upposi, joten mikäs sen mukavampaa.