Tätä on luvassa:

Kirjoitan elämästä ja ystävyydestä. Kirjoitan siitä kun elämä potkii päähän. Kirjoitan teorioita miehistä, tunteista, parisuhteesta ja siitä kuinka se kestää vaikka töitä tehdään pahimmillaan 12 h/vrk ja ei ehditä kunnolla näkemään. Kirjoitan siitä miten koen ammatillisuuden elämässäni. Joitain vanhoja kirjoituksia, kuten runoja ja satuja, siirtelen tänne arkistojen kätköistä. Myös arjen ilot ja liikkuminen näkyy blogissa.

Toivottavasti viihdyt seurassani. Otan mielelläni vastaan mielipiteitä, ajatuksia ja kommentteja. Sähköpostillakin saa lähestyä: nuvo.niina@gmail.com

Tervetuloa minun maailmaani.

perjantai 31. elokuuta 2012

Arkea omalla painollaan

Nyt voi melkein huokaista. Paluu normaaliin arkeean alkaa pian. Eilen
sain jätettyä opinnäytetyön esitarkastukseen. Ruotistakin puoltavat
vihdoin vapautusta. Enää ei tarvitse tapella kuin vain englanti läpi,
jos tutkimuslautakunta hyväksyy vapautuksen.

Voin keskittyä töihin, suunnitella häitä ja käyttää vapaa-ajan
johonkin muuhun kuin koulujuttujen tekemiseen. Ja kaikkein parasta on
se, että voin yövuorot katsoa vanhoja klassikko sarjoja.

Olenkin kertonut jo aikasemmin siitä, että olen ihastunut Pieneen
taloon preerialla. Nyt löysin kirjoistakin tutun Pikku-Heidin. Innolla
odotan, että sitä pääsen katsomaan. Toivon, että se on niin hyvä kuin
muisteleten sen olleen.

Kaikkein parasta on se, että nämä sarjat ovat varsinaisia löytöjä.
Ehkä seuraavana hankinta listalle laitankin preeriasta kolmannen ja
neljännen tuotantokauden sekä hovimäen ensimmäisen, jos sen vielä
jostain löytää.

lauantai 25. elokuuta 2012

Harmitus

On sääli, että toisten täytyy tulla arvostelaan joka paikassa.

Kirjoitan tänne toisinaan myös englanniksi. Kärsin luki- ja
kirjoitushäiriöstä sekä kielellisestä oppimisvaikeudesta. Vieraat
kielet ovat minulle suuri ongelma ja tämä on ollut paikka, jossa saan
rauhassa harjoitella.

Mutta nyt.. En tiedä viitsinkö enää kirjoittaa tänne muulla kuin
suomenkielellä, koska toiset viilaavat pilkkua ihan joka asiasta.

Niin että kiitos sinulle anonyymi. Olisit voinut toimia edes omalla nimelläsi.

torstai 23. elokuuta 2012

Nuotteja häihin

Vihdoinkin sain sen tehtyä. Nyt on nuotit tilattu häitä varten. nyt vain pitää odottaa, että ne saapuvat ja saan otettua niistä kanttorille kopiot.

Häissämme mennään ja tehdään Enyan tahtiin. Molemmat pidämme hänen musiikistaan paljon. Ehkä paljastan myöhemmin meidän kappale valikoimaa. Tarkistellaan vielä kanttorilta kun nuotit tulevat, että ovatko mahdollisia..

Ongelmana tässä on edelleen kiista siitä että menemmekö ensi vuonna vai vasta 2014. Minä en jaksaisi odottaa yhtään sen enempää kuin on pakko. Niin paljon kun on jo hankittuna. Meidän kannalta se on vain onni, sillä nyt pystytään lyhyellä varoitusajalla järjestämään häät.

Uusi kulkupeli

Mieheni lupaili minulle skootteria työmatkoja varten. Sitä ennen piti kuitenkin jokin kulkupeli saada käyttöön. Ja mitäpä hän löysikään. Vanhan peugeutin. Ihan mahtava. Onhan sillä ikää noin 40 vuotta, mutta toimii ja liikkuu. 

Pienellä kunnostuksella siitä saatiin ihan toimiva. Mitä nyt renkaat piti vaihtaa, kun vanhat olivat niin hapertuneet ja kuljettajan istuin oli myös huonossa kunnossa. Siis puuttui kokonaan. Öljyä joutui lisäämään ihan kunnolla. Vielä pitäisi vaihteet laittaa kuntoon, niin ja katsoa että jarrut varmasti toimii, mutta ne on pikkuvikoja. Avomallihan tämä on kaksi paikkainen, mutta menoa se ei haittaa. Sillä ajelee ihan mielellään työmatkat. Kulutuskin oli ihan kohtuullinen.

Minun peugeut on ihan classikkopeli. On minulla ihana mies, kun se itse tuota ajatteli. Totesi vain, että luistelukelit alkaa olla ohi ja et nyt minun vapaiden aikana on hyvä laittaa menopeli kuntoon. Laittelen kuvia, kuhan saadaan kulkupeli vielä kotiin asti. Nyt se on miehellä.




Now I have a new vehicle. It`s old peugeut. It`s about 40 years old, but still. Now I can go to work that.

My fiance promised me a scooter for commuting to work. Before that, however, was one of the tech vehicle to use. And what he found. Old Peugeut. Pretty awesome. After all, since the age of about 40 years, but it works and moves.

With a little restoration to good condition, it gave quite functional. What now had to change tires when the old ones were so frayed and the driver's seat was also in poor condition. So completely lacking. Oil had increased quite properly. Still should put the gear in order, and then watch the brakes to be working properly, but they are small problems. This is a convertible two-seater, but the cost does not matter. It rides quite happy to commute. Cost Hardly was pretty reasonable.

I peugeut is pretty classikkopeli. I have a wonderful man, when actually produce thought. Stated only that the skating weather is almost over and now you're in my free time is a good idea to place
vehicle condition. 


sunnuntai 19. elokuuta 2012

Töiden alettua..

Aloitin torstai-iltana uudessa työpaikassa. Ja olen kuullut viime päivinä päivittelyjä töiden määrästä. Kyllähän sitä itsekin tuli todettua tänä aamuna, että tuntuu, ettei ole viime päivien aikana ehtinyt tekemään mitään muuta kuin töitä töiden perään. Ihmekös tuo kun kolmeen päivään tuli rykäistyä viiden päivän työtunnit, tai no ainakin melkein.  Sen lisäksi, että olen ollut pitkiä päiviä töissä olen rullaluistellut lähes tulkoon kaikki työmatkat.

Työvuoroja (4vrk): 45
Rullaluistelu: 27 km
Nukuttu: n. 17h

Mutta en valita. On oikeasti kiva olla töissä kolmen vuoden koulussa istumisen jälkeen. Ja nämä yövuorot. Näitä tekee ihan mielellään. Tämä on sitä omaa aikaa, jolloin voin olla ja puuhastella omiani samalla kun teen töitä.

Yövuorosta kotiin paluu on kaikkein parasta. Saan kömpiä unilämpimän miehen kainaloon nukkumaan ja tiedän saavani nukkua tarpeeksi. Se on sitä rakkautta, kun toinen otetaan näissä pienissä asioissa huomioon. On helppoa olla rakastettu. 

keskiviikko 15. elokuuta 2012

Kun taidot eivät riitä..

Kun ei taidot riitä, turhautuu. Vaikka miten paljon näkisinkään vaivaa niin en tiedä auttaisiko se mitenkään.. Kai se on kapasiteetista kiinni. Tai sitten jostain muusta.

Olen kateellinen niille, ketkä pystyvät suorittamaan kielten opinnot ilman ponnisteluja. Naurettavaa eikö? Joku voisi sanoa minun olevan pikkumainen, mutta minkäs teet.

Vihaan sitä, kun tekee mitä tahansa ja silti vastaus on hylätty. Missä kulkee se raja? Missä vaiheessa armon oikeasti annetaan käydä oikeudesta? Vai annetaanko ollenkaan?

Mutta se siitä lokakuussa valmistumisesta. Että minä niin vihaan sitä kun joku valmistuminen on kiinni jostain pahuksen kielistä. Niin vihaan... 

maanantai 13. elokuuta 2012

Mega Finland 2012: Turku (Osa/Part 3)

Sunnuntai. Kipeänä meni sekin päivä. Konfirmaatio jäi välistä. Kuulemma kipeänä ei mitään asiaa paikalle. Tosin en olisi työkunnossa ollutkaan. Kuumetta noin 38 astetta.  
 
Sunday. Also went to the sick day. Confirmation was between. Reportedly sick no matter the place. However, I would not have been fit for the job at all. A fever of about 38 degrees.


 









 
Megaan emme ehtineet. Oli liian kiire hakea kätköjä. Harmi. Olisi ollut kiva kuulla lopetuspuheet. Citoon kyllä lähdimme. Tottakai. GeoAreena hiljentyi.  Ei enää suurta vilskettä. Vain satunnaisia ihmisiä. 

Mega, we no longer had time. It was too busy to search for caches. Too bad. It would have been nice to hear talk of killing. Yes, we went to Cito. Of course. GeoAreena slowed down. No more big bustle. Only in extraordinary people.

 










 


Megamob keräsi uteliaiden katseita. Mitä tapahtuu? Sen jälkeen suunta takaisin Ruissaloon ja kotiinpäin. Nyt saa syksy jälleen tulla. Mega on ohi. Ensi vuonna uudestaan. Mutta missä ja milloin? Se on vielä auki.  


Megamob attracted curious glances. What will happen? Since then, the direction back to the Ruissalo and back home. It may be autumn again. Mega is over. Next year again. But where and when? It is still open.
 




Mutta tiedätkös mikä tämä on? Tämän näin Ruissalon leirintäalueella. Hetken sai silmiään hieraista ennen kuin uskoi todeksi. Tällähän pääsisi vaikka keskelle metsää majoittumaan, vaikka ei olisi tietä lähimaillakaan.

But you know what this is? I saw this to Ruissalo campsite. After a while got rub his eyes before you believe to be true. 


Koko reissun aikana tuli käveltyä noin 60 000 askelta. Laskettiin, että se lähentelee 50 kilometriä. Reissun aikana haimme noin 200 kätköä. 

During the whole trip was walked 60 000 steps. It was calculated that it is close to 50 miles. During the trip, we picked up about 200 caches.

sunnuntai 12. elokuuta 2012

Mega Finland 2012: Turku (Osa/Part 2)















Lauantaina korkeassa kuumeessa tuli muiden mukaan lähdettyä megaan. Tai no megaan ja megaan. Toiset päättivät hampaat irvessä hakea kätköjä. Minua ei olisi juurikaan kiinnostanut. Hienoissa paikoissa tuli kuitekin käytyä.

 On Saturday, became a high fever that left the other mega. Well mega and mega. The other chose to apply for fists wagging caches. I would not have much interest. Of the places became kuitekin correspondence.


















Kävimme samalla ihastelemassa Turun linnaa ja Joulurauhan julistuksen paikkaa. En nyt tietenkään saa päähäni paikan nimeä. Kyseessähän on raatihuoneen tori. Vanhassa Turussa tuli kierreltyä ihan urakalla. Hieno kaupunkihan Turku on, mutta liian iso minun makuuni. 

We went at the same time admiring the Turku Castle and the place of the Declaration of Christmas Peace. I do not now, of course, the place name is not on my head. It is, after the town hall square.Old Turku came strolling through quite a lot. Turku is a wonderful city, but too big for my taste.


















Niin Kuin Tampereen Megassakin, oli Turussakin viikonloppuna monesta eri maasta vierailijoita. Ylen uutisiinkin päästiin. Varsin hienoa voisin sanoa. Itse bongasin megaan osallistujia Ruotsista, Japanista ja U.S.A:sta. On hienoa kun voidaan Suomessa viettää näin kansainvälistä tapahtumaa, joissa kaikilla on jotain yhteistä nimittäin Geokätköily.

 


Like Mega Tampere, too, was in Turku weekend visitors from many different countries. Promoted uutisiinkin was reached. Quite nice I could say. In fact I found megaan participants from Sweden, Japan and the USA. It's great when you can spend in Finland as an international event, which all have one thing in common namely, Geocaching.
 
Monenlaisia kätköjä tuli haettua. Toisten eteen sai tehdä ihan tosissaan töitä. Kaikkeen sitä mukaan lähteekin. Ja vielä puolikuntoisena. Taisin tosin olla seurueestamme ainut, kenellä oli hyvät kengät tähän touhuun. Perjantain köysikiipeily yrityksen sijaan kalliolla kiipeily tuotti toivotun tuloksen. 










Many kinds of caches was applied. In front of others was to work with a vengeance. According to all the lähteekin. And yet puolikuntoisena. I would certainly be our Party the only one who had the good shoes to a workplace. On Friday the company instead of climbing rope rock climbing produced the desired result.




 Paljon kaikkea kivaa tuli nähtyä. Minä maalaisromanttisena ihmisenä nautin näkemästäni ja tuulahduksesta vanhaa. Vanha Turku vain lumoaa. Ja kaikkein parasta on kun siihen pääsee tutustumaan kätköilyn merkeissä.

Lots of goodies were seen. I enjoy a touch of old. Old Turku only enchants. And best of all when it is accessible it get marks.


















keskiviikko 8. elokuuta 2012

Mega Finland 2012: Turku (Osa/Part 1))


Perjantaina kätköjen haun lisäksi ehdimme tapailla myös muita kätköilijöitä. Megan lisäksi Turussa oli samana viikonloppuna useampi eventti, joihin pääsimme osallistumaan. Ensimmäisellä eventillä pääsimme matkustamaan Förillä "toispuol jokkee", joissa sai sitten kauniisti kirjata lokiin nimet sateessa.

On Friday, caches your search further we got in the way of other cachers. Megan was in Turku, in addition to more than one event the same weekend, which we were able to attend. The first public event we were able to travel to Föri the other side of the river, which was then beautifully logged the names of the rain.













Perjantaina starttasi myös Amazing Geocaching -seikkailu ympäri Turkua. Tätä me olimme odottaneet koko kesän ajan, mutta saimme käytyä vain muutaman pisteen läpi. Toisille kätköt kun olivat tärkeämpi... Yhdellä etapilla pääsimme pyörähtämään Flow Parkissa, jossa tehtävänä oli kiivetä köyttä mahdollisimman korkealle. No puolikuntoisena kipeänä se ei oikein tahtonut onnistua. Kengistäkään ei ollut kuin haittaa. No kokemushan sekin. 

 Friday kicked off the Amazing geocaching adventure around Turku. This we had been waiting for all summer long, but the correspondence we received only a few points through. For others, when the caches were more important ... We were spinning on one leg Flow Park, where the task was to climb the rope as high as possible. Well, not really sick, it wanted to succeed. No shoes were not as detrimental. Well kokemushan too.

 















Kaiken kaikkiaan perjantain aikana haimme lähemmäs 40 purkkia ja kävelimme päälle 20 000 askelta. Liekö tuo sitten ihe, että iltaa kohti kuume vaan jatkoi nousemistaan. Aamun huonovointisuus muuttui kuumetokkuraksi ja olisin halunnut viettää  ehdottomasti enemmän varsinaisella GeoAreenaalle kuin mitä nyt vietimme.  

All in all, during the Friday we went to get closer to 40 cans, and we walked over 20 000 steps. Maybe then import the IHE that towards the evening, but fever continued to rise. I would definitely want to spend more on a regular GeoAreenaalle than what is now spent.





perjantai 3. elokuuta 2012

Megamainen viikonloppu

Turussa ollaan onnellisesti oltu yksi yö. Takana 40 haettua kätköä ja
tänään alkaa vasta virallisesti mega. Ja olen aivan tukossa ja paikat
huutaa hoosiannaa.

Tänä viikonloppuna saa nauttia hyvästä seurasta samankaltaisten
ihmisten kanssa. Vielä kun olo pysyisi kohtuullisena niin olisi jees.
Mega finland 2012 alkaa tänään! Tätä on odotettu koko vuosi. :)

Hyvää viikonloppua teille lukijani!

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Junalla mennään..

Nyt muistin sen, miksi kaukojunissa otan aina lipun vaunuun, missä ei
ole lastenosastoa. Lapsista lähtee niin paljon ääntä..

Jotenkin tuntuu kohtuuttomalta että lapset saavat terrorisoida koko
junavaunua käytöksellään ilman että vanhemmat puuttuvat asiaan, mutta
jos puhun puhelimessa niin saan paheksuvia katseita osakseni.

Vaikka pidän lapsista on mielestäni väärin, että vanhemmat
ajattelevat, että muusta viis kunhan meidän Ville-Maija on etusijalla.
Tähän tuntuu valitettavasti törmäävän yhä useammin.

Vanhemat voisivat joskus miettiä sitä, että toiset haluavat matkustaa
myös lähijunissa kaikessa rauhassa ilman lasten huutoa ja kiljuntaa.

Voisiko lähijuniinkin rakentaa lastenosaston?

Ukkosta ja ullakolla...

Ulkona jyrisee. Pitäisi lähteä viemään neitokauno ulos. Saas nähdä suostuuko tuo lähtemään mukaan laisinkaan. Noh uskaltautui ainakin pois pöydän alta. Edistystä.

Neitimme on siis paukkuarka. Uudet vuodet on yhtä tuskaa. Mihinkään ei voi neidin vuoksi lähteä, mutta tuleepa ainakin rauhoitettua tilaa omalle kullalle. Nyt tämä ukkosen jylinään reagointi on tullut uutena. Tosin viime aikoinen on J:n mukaan kyllä jylissyt kunnolla. Itse en tiedä kun en ole ollut läsnä.

Kesätyöt alkaa nyt olla ohi. Tänään on konfirmaatioharjoitus ja sunnuntaina viimeinen konfirmaatio. Se oli sitten siinä. Kiitos ja kumarrus. Saan vielä lomaillakin melkein puolitoista viikkoa ennen varsinaisen duunin alkua. Tai jos sitä voi lomailuksi sanoa, kun olisi vielä yksi koulutehtävä ja oppari tehtävänä. Niin ja kielten kokeeseen lukemista myös.

Viikonloppuna olisi myös Mega 2012, johon suuntaamme joko myöhään torstai-iltana tai sitten hyvin aikaisin perjantai-aamuna. Pahus kun itse ei ehdi koko viikonloppua touhusta nauttia konfirmaation takia. No onhan siinä kuitenkin muutama päivä aikaa.


Ps. Kyllä se lapsi pöydän alle palasi ja hyvin nopeasti..