Tätä on luvassa:

Kirjoitan elämästä ja ystävyydestä. Kirjoitan siitä kun elämä potkii päähän. Kirjoitan teorioita miehistä, tunteista, parisuhteesta ja siitä kuinka se kestää vaikka töitä tehdään pahimmillaan 12 h/vrk ja ei ehditä kunnolla näkemään. Kirjoitan siitä miten koen ammatillisuuden elämässäni. Joitain vanhoja kirjoituksia, kuten runoja ja satuja, siirtelen tänne arkistojen kätköistä. Myös arjen ilot ja liikkuminen näkyy blogissa.

Toivottavasti viihdyt seurassani. Otan mielelläni vastaan mielipiteitä, ajatuksia ja kommentteja. Sähköpostillakin saa lähestyä: nuvo.niina@gmail.com

Tervetuloa minun maailmaani.

sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Kuopioon syyskussa ja matkaluistelun harjoittelua

Olen jo monen vuoden ajan haaveillut siitä, että pääsisin osallistumaan Kuopio Maratonille ja vähintään rullaluistelun puolikkaalle. Tämä onkin ensimmäinen vuosi kun minulla on oikeasti mahdollisuus osallistua.

Viime kerralla, kun vakavasti harkitsin osallistumista, jäin koko lysti budjetista kiinni. Sitä aikaisemmat kerrat ovat taas jääneet kiinni fyysisistä pakotteista kuten polvista. Ainut mikä tällä hetkellä uhkaa maratonia on plantaarifaskiitti, joka ärsyttää jalkoja ja aiheuttaa jäätävää kipua aina ajoittain.

Treenikauden avasin jo maaliskuun lopulla kun säät antoivat periksi. Kaivoin luistimet kaapin pohjalta, jossa olivat melkein kaksi vuotta saaneet taas pölyttyä rauhassa. Nyt on useampi lyhyt treeni takana ja tänään oli vuorossa ensimmäinen pitkä matka (17,64 km). Joku ei tuota varmaan kovin pitkäksi miellä, mutta ei haittaa. Oli kuitenkin pisin matka, jonka olen koskaan muistaakseni luistellut.

Kyllä totaalinen hyytyminen oli lähellä ja melkein jouduin soittamaan, että jos joku hakisi minut matkalta kesken pois. Onneksi takaani tuli toinen luistelija, joka jäi kirittäjäksi luistelemaan eteeni aina välillä taakseen vilkaisten, ihan kuin hän olisi seurannut, että pystynkö perässä. Tämä kyllä lisäsi taistelutahtoa ja lopulta pääsin mieheni työpaikalle, joka oli määränpäänä.

17,64 km, 1 h 10 min.

Nyt on lähinnä vaan sellainen olo, että kuolema saisi tulla korjaamaan. Toinen jalka huutaa hoosiannaa ja ei juurikaan kestä painoa.. Ja tämä kaikki ilmeni siinä vaiheessa kun otin luistimet pois ja järkyttävä kipuaalto iski. Pitää varmaan hankkia uudet luistimet. Niin ja pyörätuoli maratonin maalille..

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Pääsiäinen tuli ja meni ja yli puolet siitä kaikesta mitä piti tehdä, jäi tekemättä. Tosin tuli tehtyä paljon kaikkea muuta.

Kävimme J:n ja erään toisen kätköilijän kanssa Nuuksiossa tekemässä päivävaelluksen ja samalla tuli kätköjä haettua 60. Kilometrejä kertyi kaiken kaikkiaan tuolle rupeamalle reilu 18. Jaloissa ei edes seuraavana päivänä tuntunut kovinkaan pahalle mikä oli puhdas yllätys.

Eilen sain taas heitettyä luistimet jalkaan tehtyä kunnon lenkin. Tavoitteena kun on nyt oikeasti päästä syyskuussa lähtemään Kuopioon ja rullaluistelun maratonille. Tai puolikkaalle nyt ainakin, mutta katsotaan nyt missä kunnossa ollaan sitten kun ilmoittaudun hommaan mukaan.

Eilen alkoi partioviikko. Hyvää partioviikkoa siis kaikille tasapuoleisesti.