Tätä on luvassa:

Kirjoitan elämästä ja ystävyydestä. Kirjoitan siitä kun elämä potkii päähän. Kirjoitan teorioita miehistä, tunteista, parisuhteesta ja siitä kuinka se kestää vaikka töitä tehdään pahimmillaan 12 h/vrk ja ei ehditä kunnolla näkemään. Kirjoitan siitä miten koen ammatillisuuden elämässäni. Joitain vanhoja kirjoituksia, kuten runoja ja satuja, siirtelen tänne arkistojen kätköistä. Myös arjen ilot ja liikkuminen näkyy blogissa.

Toivottavasti viihdyt seurassani. Otan mielelläni vastaan mielipiteitä, ajatuksia ja kommentteja. Sähköpostillakin saa lähestyä: nuvo.niina@gmail.com

Tervetuloa minun maailmaani.

perjantai 3. helmikuuta 2012

Paukkupakkasia


Pakkasukko paukuttaa. Kylmiä öitä, kuuran töitä... On taas täällä etelässäkin päästy kunnon pakkaslukemiin. Vaikka pidänkin talvesta, niin pakkasen kovuudella on kohtuutensa. Etenkin kun näin sisällä ollessa kun tuntuu, että varpaita palelee.

Näin keskitalven aikaan huomaa taas sen, että pakkaset kiristyvät (ehkä voisi sanoa, että valitettavasti). On jotenkin veikeä fiilis katsella ympärilleen ja tajuta se, kuinka valoisaksi lumi tekee tämän pimeän vuoden ajan. Omalla tavallani minä nautin tästä. Saan pukeutua lämpimästi ja juuri oman tyylini mukaisesti.

Kun katselen ympärilleni näin talviaikaan, huomaan sen, kuinka monilla on kylmä. Pakostikin jään miettimään, että miten ihmeessä on mahdollista, ettei enää osata pukea oikein päälle. MIKSI SITÄ PITÄÄ HYPPIÄ ULKONA LYHYESSÄ TAKISSA, ILMAN PIPOA JA HASKOJA? Eniten kuitenkin kummastuttaa se, että sen jälkeen valitetaan kylmää ilmaa. En minä palele. Minä tosin käytänkin kerrospukeutumista ja väljän päälikerroksen taktiikkaa.

Näin talvella ja etenkin kovemmilla pakkasilla on oikeasti tärkeää pukea oikein päälle. Kun lähdetään siitä liikkeelle, että alusvaatteiden päälle puetaan ns. ensimmäinen iho. Kyseessä on lämmin aluskerrasto, jonka tarkoitus on olla hengittävä. Sen päälle voidaan kovalla pakkasella laittaa toiset, tosin väljät, housut päälle. Näiden päälle ulos mennessä laitetaan ulkohousut, jotka mielellään pitävät tuuleta. Nämä ei kuitenkaan saa olla ihonmyötäiset. IHONMYÖTÄINEN VAATE EI JÄTÄ ILMARAKOA JA ON SIKSI KYLMÄ! Sama kaava toistetaan paitojen suhteen.
 
Vai onko suomalainen kansa jotenkin sellainen, että kaikesta on pakko löytää jotain valitettavaa? Mutta hyvät ihmiset: ÄLKÄÄ VALITTAKO KYLMYYDESTÄ VAAN OPETELKAA PUKEUTUMAAN OIKEIN!

2 kommenttia:

  1. Pfff. Mulla on oikein lämmin kolminkertaisissa sukkahousuissani.

    VastaaPoista
  2. Juu uskon sen kyllä. :) Mutta pointtina olikin kerrospukeutuminen. Ja onhan niissä kolme kerrosta ja jos on lämmin niin silloin on riittävästi vaatetta päällä :D

    VastaaPoista