Tätä on luvassa:

Kirjoitan elämästä ja ystävyydestä. Kirjoitan siitä kun elämä potkii päähän. Kirjoitan teorioita miehistä, tunteista, parisuhteesta ja siitä kuinka se kestää vaikka töitä tehdään pahimmillaan 12 h/vrk ja ei ehditä kunnolla näkemään. Kirjoitan siitä miten koen ammatillisuuden elämässäni. Joitain vanhoja kirjoituksia, kuten runoja ja satuja, siirtelen tänne arkistojen kätköistä. Myös arjen ilot ja liikkuminen näkyy blogissa.

Toivottavasti viihdyt seurassani. Otan mielelläni vastaan mielipiteitä, ajatuksia ja kommentteja. Sähköpostillakin saa lähestyä: nuvo.niina@gmail.com

Tervetuloa minun maailmaani.

maanantai 18. huhtikuuta 2011

Teoriaa Miehistä - Mies vs Koira

 Tämä kirjoitus on arkistojen kätköistä.


Kävin läpi vuosien takaisia papereita ja niiden joukosta löytyi paljon erilaisia lippulappusia, joista tuli mieleen paljon hyviä muistoja parin viimeisen vuoden ajalta. Saatuja ja kirjoitettuja kirjeitä, joille oli mukava hymyillä ja hymy olikin herkässä, kun löysin parin vuoden takaisen mese-keskustelun tulostetun version. Siinähän se oli! Paljon puhuttu teoriamme miehistä.

Tuossa teoriassa rinnastimme koiran ja miehen. Saimme ystäväni kanssa aikaiseksi seuraavanlaisen yhtälön: 3x koira = 1 mies. Yhtälö koettiin toimivaksi ja koira on tietenkin yhtälön vahva tekijä. Yhtälöä tehdessä otettiin huomioon myös koirien ja miesten erot. Koira välittää omistajansa tunteista ja reagoi niihin paljon, huomattavan paljon nopeammin kuin mies naisen tunteisiin. Lisäksi koiran kanssa tapellessa saa tahtonsa huomattavan paljon helpommin läpi kuin tapellessa miehen kanssa ja tämä taas todistettiin sillä, että miesten on normaalisti aina päästävä sanomaan se kuuluisa viimeinen sana, vaikka se ei edes liittyisi asiaan.

Kaiken kaikkiaan, jotta saadaan yhtälö 3x koira = 1 mies toimimaan pitää siis asettaa nuo 3 koiraa yhden miehen rinnalle. Siis perustelut yhtälölle ovat seuraavat:
- 3 koiraa syö yhteensä yhtä paljon kuin 1 mies.
- 3:n koiran kanssa on yhtä vaikeaa saada tahtoaan läpi kuin yhden miehen kanssa.
- 3 koiraa kuuntelee naista yhtä paljon kuin yksi mies.
- 3:n koiran lenkittäminen on yhtä vaikeaa kuin yhden miehen.
- 3:sta koirasta saa helpommin muotovalion kuin yhdestä miehestä.

Yhdistäviä tekijöitä koiralla ja miehellä löytyy myös. Molemmat haluavat paljon hellyyttä, huolenpitoa ja huomiota. Siinä missä koira haluaa leikkiä, mies taas haluaa jotain muuta. Kummankin kouluttaminen on suotavaa, sillä selvät säännöt ja rajat helpottavat arkipäivää kummasti.

Mutta yhtälön toimivuudessa täytyy ottaa huomioon myös se, että siinä missä koirista löytyy muotovalioita, löytyy vastaavanlaisia yksilöitä myös miehistä. Nämä miehet ovat valitettavasti harvassa ja kun sellainen osuu kohdalleen on hän yleensä joko varattu tai homo. Mutta kuitenkin, näillä valioyksilömiehillä on sana halussaan ja heidät voidaan laskea suhteellisen neroiksi ja ihan viisaiksi yksilöiksi. Nämä yksilöt selviävät yleensä tilanteesta kuin tilanteesta kunnialla. Nämä valioyksilöt ovat kuitenkin kiven alla ja heitä ei ole kovin helppo löytää. Kaikille naisille siis tiedoksi, että valioyksilön osuessa kohdalle, kohtele häntä hyvin ja kunnioittavasti. Arvosta häntä. Koira on kuitenkin vain lemmikki, mies ei. Mies voi antaa naiselle paljon sellaista, johon koira ei pysty. Tällä kaikella tarkoitan sitä, mitä ei voi rahalla saada.

Minä olen oman valioyksilöni jo löytänyt ja häntä yritän kovasti kunnioittaa ja arvostaa. Hänestä en ole luopumassa. Minun valioyksilöni on paljon sellaista, jota en ole edes koskaan aikaisemmin uskaltanut toivoa. Ennen kaikkea olemme tasavertaiset ja tiedämme mitä toinen ajattelee. Parhaimmillaan täydennämme jopa toistemme lauseet loppuun. Joten valioyksilöitä löytyy kyllä, ne eivät ole legendaa.

Minä ja ystäväni emme halvenna miehiä. Me vain kyseenalaistemme heidät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti