Tätä on luvassa:

Kirjoitan elämästä ja ystävyydestä. Kirjoitan siitä kun elämä potkii päähän. Kirjoitan teorioita miehistä, tunteista, parisuhteesta ja siitä kuinka se kestää vaikka töitä tehdään pahimmillaan 12 h/vrk ja ei ehditä kunnolla näkemään. Kirjoitan siitä miten koen ammatillisuuden elämässäni. Joitain vanhoja kirjoituksia, kuten runoja ja satuja, siirtelen tänne arkistojen kätköistä. Myös arjen ilot ja liikkuminen näkyy blogissa.

Toivottavasti viihdyt seurassani. Otan mielelläni vastaan mielipiteitä, ajatuksia ja kommentteja. Sähköpostillakin saa lähestyä: nuvo.niina@gmail.com

Tervetuloa minun maailmaani.

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Nuori 2013

Viime viikolla oli valtakunnalliset nuorisotyön neuvottelupäivät Jyväskylässä. Paikalla oli järjestön, kaupungin ja seurakunnan nuorisotyötä tekeviä ammattilaisia. Kaikkein parasta noissa päivissä oli kuitenkin se, että tapasi tuttuja ihmisiä, joita hämmästyksekseni oli todella paljon.  Toki tutustuin myös uusiin ihmisiin, kuten seppoihin.

Neukkareilla oli monia kanavia, joista joutui valitsemaan itselle mielenkiintoisimmat. Street teamissä touhunneena, päädyin myös kuuntelemaan Yad:n street team luentoa. Vaikka kanavalla ei varsinaisesti ollut minulle uutta annettavaa, oli luento mielenkiintoinen.

Street teamin Janne kertoi hyvin selkeästi mistä koko touhusta on kyse. Kyseessähän on siis työmuoto, jossa painopisteenä on nuorilta nuorille tapahtuva työ ja se, että nuorten mielipiteet huumeista painaa nuorille enemmän kuin aikuisen mielipiteet. Kaveripiirissä jaetaan niin paljon. Paljon enemmän kuin aikuiset ajattelevatkaan.

Street teamissä on kolmenlaisia tekijöitä: nuoret, jotka haluaa jakaa omaa mielipidettään; nuorisotyön ammattilaiset ja -opiskelijat sekä ne entiset käyttäjät, jotka tietää mikä maailma on aidan toisella puolella. Jokaisen työpanos on kuitenkin tärkeä.

Nuori, joka toimii vapaaehtoisena street teamissä, saa keinoja kertoa siitä, ettei huumeet kannata. Samalla hän saa tekemistä ja pientä puuhaa. Se kasvattaa nuoren tietoutta huumeista ja niiden haitoista. Nuori saa myös jotain kättä pidempää, omien mielipiteiden tueksi. Nuorisotyöntekijä puolestaan saa valistusmateriaalia, jonka avulla voi keskustella nuorten kanssa noista asioista. Niiden avulla saadaan paljon aikaiseksi ja nuorten omille ajatuksillekin on tilaa. Entiset käyttäjät pystyvät materiaalin avulla painottamaan omaa tarinaansa.

Jokaiselle jotain toimii hyvin street teamin kohdalla.

1 kommentti:

  1. Mun blogissa on sulle haaste :) http://sekalaistasakkia-sankari.blogspot.fi/

    VastaaPoista