Tätä on luvassa:

Kirjoitan elämästä ja ystävyydestä. Kirjoitan siitä kun elämä potkii päähän. Kirjoitan teorioita miehistä, tunteista, parisuhteesta ja siitä kuinka se kestää vaikka töitä tehdään pahimmillaan 12 h/vrk ja ei ehditä kunnolla näkemään. Kirjoitan siitä miten koen ammatillisuuden elämässäni. Joitain vanhoja kirjoituksia, kuten runoja ja satuja, siirtelen tänne arkistojen kätköistä. Myös arjen ilot ja liikkuminen näkyy blogissa.

Toivottavasti viihdyt seurassani. Otan mielelläni vastaan mielipiteitä, ajatuksia ja kommentteja. Sähköpostillakin saa lähestyä: nuvo.niina@gmail.com

Tervetuloa minun maailmaani.

perjantai 5. lokakuuta 2012

Ajatuksen siemeniä


Olen saanut tapella koulun kanssa puuttuvista arvosanoista. Opettaja syyttää ajattelemattomuudesta, vaikka hänen viestinsä ovat pahempia kuin omani, joissa olen yrittänyt rautalangasta vääntämällä saada hänet ymmärtämään, etteivät he voi odottaa, että opintotoimiston-täti kyllä hakee sitten ne viimeiset arvosanat todistukseen. Eihän tämä voi näin mennä!

Pyytelin arvosanoja silloin kuin kirjoittelin työhakemusta, johon piti liittää todistus mukaan. No minä kun en vielä ole valmistunut, jäi ainoaksi vaihtoehdokseni liittää hakemukseen mukaan opintosuoritetodistus. Siihen ehti nippanappa mukaan ne kaikkein tärkeimmät arvosanat. Nyt kun pyydellään kokonaisarvosanaa, siitä nousee mieletön meteli. Diak on laatinut toiminnalleen arvot, visioit ja strategiat. Niin ja vähän muutakin..

"Opiskelijalla on mahdollisuus kohtuullisiin järjestelyihin opiskelussa. Saadaksesi erityisjärjestelyjä ole yhteydessä toimipaikan opinto-ohjaajaan. Tarvittavat tulkkipalvelut on hankittava itse." http://www.diak.fi/opiskelu/Esteetonopiskelu/Sivut/default.aspx 

"Diakonia-ammattikorkeakoulun toimintaa ohjaavia arvoja ovat kristillinen lähimmäisenrakkaus, sosiaalinen oikeudenmukaisuus, avoin vuorovaikutus ja vaikuttava toiminta." "Diakonia-ammattikorkeakoulu on eettisesti vastuullinen, osallisuutta ja hyvinvointia vahvistava monialainen korkeakoulu." http://www.diak.fi/mikadiak/Arvot/Sivut/default.aspx  

"Diakin vahvuus on arvojen läsnäolo kaikessa toiminnassa." http://www.diak.fi/mikadiak/Laadunvarmistus/Sivut/default.aspx 

Opiskelijalla on oikeuksia. Meillä on oikeus saada asiantuntevaa opetusta omasta alastamme, mutta meille kuuluu myös tiettyjä tukipalveluita. On olemassa oikeus terveydenhuoltoon, joka kattaa terveydenhoitajan käyttömahdollisuuden koulussa, mutta tarvittaessa terveydenhoitaja ohjaa eteenpäin seuraavalle ammattilaiselle, joka pystyy jatkamaan asian läpi käymistä. Myös opiskeluasioiden järjestely on mahdollista. Tehtävien palautuksista on mahdollista sopia yleensä opettajien kanssa. Tosin nämä sopimukset kannattaa jatkossa ottaa kirjallisesti, jotta kiistatilanteissa olisi jotain mustaa valkoisella.

Diak määrittelee arvoissaan kristillisen lähimmäisen rakkauden, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden, avoimen vuorovaikutuksen ja vaikuttavan toiminnan. Visioissa nostetaan esille eettinen vastuullisuus, osallisuus ja hyvinvointia vahvistava monialainen korkeakoulu. Siis mitä? Näihin Diak pyrkii, mutta on pakko todeta, että tämä ei vaan näy kaikkien opettajien toiminnassa. 

Opiskelija saa syyttelyä osakseen siitä, että on sovittu tehtävien palautusaikatauluista, niin olisi silti pitänyt palauttaa tehtävät ajoissa. Mutta jos on sovittu poikkeavat palautuspäivät, niin miten jälkikäteen tätä sopimusta voidaan purkaa. Niin ja meillähän on olemassa rästipäivät, jos opettaja haluaa, että kaikki palautetaan aikataulussa niin sitten tulisi pistää tiuka deadline. Palautuspäivän jälkeen ei vastaanoteta tehtäviä ja ne on automaattisesti hylätty -periaatteella. 

Opiskelijoilta odotetaan, että he palauttavat tehtävänsä aikataulussa, mutta vaikka opettajien pitäisi kuukauden sisällä antaa (virallisesta palautuspäivästä/rästipäivästä) arvosanat, saa näitä arvosanoja odotella varsin pitkään. Yleensä paljon pidempään. 

Niin, että mihin jäikään opiskelijan oikeudet?

2 kommenttia:

  1. Hei

    Onpas harmillista! Pahoittelut.

    Olemme pyrkineet saamaan näitä prosesseja kuntoon, mutta työtä edelleen siis riittää.

    Otamme asian esille.

    Jorma Niemelä, rehtori

    VastaaPoista