Tätä on luvassa:

Kirjoitan elämästä ja ystävyydestä. Kirjoitan siitä kun elämä potkii päähän. Kirjoitan teorioita miehistä, tunteista, parisuhteesta ja siitä kuinka se kestää vaikka töitä tehdään pahimmillaan 12 h/vrk ja ei ehditä kunnolla näkemään. Kirjoitan siitä miten koen ammatillisuuden elämässäni. Joitain vanhoja kirjoituksia, kuten runoja ja satuja, siirtelen tänne arkistojen kätköistä. Myös arjen ilot ja liikkuminen näkyy blogissa.

Toivottavasti viihdyt seurassani. Otan mielelläni vastaan mielipiteitä, ajatuksia ja kommentteja. Sähköpostillakin saa lähestyä: nuvo.niina@gmail.com

Tervetuloa minun maailmaani.

sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Joulukalenteri 2011 avaus: 1 Adventti

1 Adventti eli periaatteessa ensimmäinen luukku.


Sana adventti merkitsee Herran tulemista (lat. adventus Domini). Adventti on joulun odottamista ja siihen valmistautumista. Kirkkovuosi alkaa 1. adventtisunnuntaista. Ensimmäinen adventtisunnuntai sijoittuu marraskuun 27. ja joulukuun 3. päivän välille riippuen siitä, mihin ajankohtaan joulupäivä osuu. Adventtiaika sisältää joulua edeltävät neljä sunnuntaita ja niitä seuraavat arkipäivät.

Ensimmäistä adventtisunnuntaita sävyttää riemu. Kirkossa lauletaan Hoosianna-virttä (Virsi 1) ja liturginen väri on valkoinen, ilon väri. Adventtisunnuntain jälkeisestä maanantaista alkaa joulupaasto, jonka liturginen väri on violetti tai sininen. Molemmat värit ilmentävät katumusta ja paastoa.

Jouluun, Kristuksen inkarnaation ihmeeseen, valmistaudutaan katuen ja hiljentyen. Toinen adventtisunnuntai julistaa Jeesuksen toista tulemista aikojen lopussa. Kolmas adventtisunnuntai muistuttaa Johannes Kastajasta, parannuksen saarnaajasta ja Jeesuksen tienraivaajasta. Neljäntenä adventtisunnuntaina muistetaan neitsyt Mariaa, Herran äitiä.


(Lähde: evl.fi, aamenesta öylättiin)

1 kommentti:

  1. Rantakylän kirkossa juhlittiin ensimmäisenä adventisunnuntaina myös kyseisen kirkon 30- vuotisjuhlia ja kirkko oli ääriään myöten täynnä ja vähän ylikin.

    Myös allekirjoittaneella oli suuri työ lastenkaitsennassa viidentoista lapsen kanssa...

    VastaaPoista