Tätä on luvassa:

Kirjoitan elämästä ja ystävyydestä. Kirjoitan siitä kun elämä potkii päähän. Kirjoitan teorioita miehistä, tunteista, parisuhteesta ja siitä kuinka se kestää vaikka töitä tehdään pahimmillaan 12 h/vrk ja ei ehditä kunnolla näkemään. Kirjoitan siitä miten koen ammatillisuuden elämässäni. Joitain vanhoja kirjoituksia, kuten runoja ja satuja, siirtelen tänne arkistojen kätköistä. Myös arjen ilot ja liikkuminen näkyy blogissa.

Toivottavasti viihdyt seurassani. Otan mielelläni vastaan mielipiteitä, ajatuksia ja kommentteja. Sähköpostillakin saa lähestyä: nuvo.niina@gmail.com

Tervetuloa minun maailmaani.

keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Yadilainen ja ylpeä siitä

Tehdessäni toista vuotta kaupungin nuorisotalolla töitä osa-ikaisena nuoriso-ohjaajana omien opintojen ohella, huomasin kaipaavani nuorten kanssa työskentelyyn jotain uutta ja menevää. Siihen aikaan tein samalla myös ehkäisevän päihdetyön -harjoittelua projektimaisesti tupakoinnin lopettamisesta. Sattumalta löysin tieni YAD:n sivuille ja pian sain huomata liittyneeni Street teamin jäseneksi.

Street teamin kautta löysin uutta potka omaan työhöni. Materiaalin (tarrat, julisteet) avulla saimme nutasta tehtyä nuorten näköisen. Tarrat olivat parhaat ja niiden iskulauseet nuorten suuhun sopivat. tarroilla tuunailimme puhelimia ja muutama taisi lompakkonsakin laittaa uuteen uskoon tarrojen avulla. Alkukesän vai pitäisikö puhua loppukevään kuumista päivistä piirsimme nuorten kanssa kimpassa katuiliidulla. Kyllä sinne joukkoon mahtui tuttuja ja vähän tuntemattomampiakin iskulauseita.

Toki nuorten kanssa huumeista keskustellessa kannabis nuosi vahvasti esille. Muutama nuorista kertoi joskus kokeilleensa. Näin päästiin suoraan ytimeen ja oli helppoa lätköistä käsiin kannabismytsbuster, jossa on täsmä tietoa kannabiksesta ja se kumoaa yleisimpiä väittämiä kyseisestä aineesta. Osa nuorista näki hyvänä, että työntekijät nostivat huumausaineeneet ja muut päihteet tapetille niin kuin kissan pöydälle. Toki joukossa oli niitäkin nouria, joiden mielestä asioiden esille nostaminen toisi huumeille lisää näkyvyyttä ja siten myös lisää kiinnostusta ja käyttäjä kuntaa.

YAD:n street teamistä on tullut tietyllä tapaa vahva osa ammatti-identiteettiäni ja siitä on suunnaton hyöty nuorten parissa työskentelyyn, että koin YAD:n niin merkittävänä, joten päätin ihan liittyä jäseneksi. 6 € vuodessa ei ole kallis hinta jäsenyydestä, etenkään silloin kun puhutaan näin tärkeistä asioista.

Kuka tahansa voi vaikuttaa nuorten päihteiden käyttöön. Minä olen tehnyt valintani. Entä sinä?

YAD:hen ja Street Teamiin pääset tutustumaan täältä:

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että matskuistamme on ollut sinulle jeesiä duunissasi! Jos satut tammikuussa tulemaan Jyväskylään Nuori2013 tapahtumaan (http://www.alli.fi/nuori2013/ohjelma/), niin minä pidän siellä lyhyen session Street Teamistä. Tervetuloa kuuntelemaan siis ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin katsoa, että missä kohtaa se on. Toivottavasti ehsin kuuntelemaan. :)

      Poista