Tätä on luvassa:

Kirjoitan elämästä ja ystävyydestä. Kirjoitan siitä kun elämä potkii päähän. Kirjoitan teorioita miehistä, tunteista, parisuhteesta ja siitä kuinka se kestää vaikka töitä tehdään pahimmillaan 12 h/vrk ja ei ehditä kunnolla näkemään. Kirjoitan siitä miten koen ammatillisuuden elämässäni. Joitain vanhoja kirjoituksia, kuten runoja ja satuja, siirtelen tänne arkistojen kätköistä. Myös arjen ilot ja liikkuminen näkyy blogissa.

Toivottavasti viihdyt seurassani. Otan mielelläni vastaan mielipiteitä, ajatuksia ja kommentteja. Sähköpostillakin saa lähestyä: nuvo.niina@gmail.com

Tervetuloa minun maailmaani.

sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Elämä Kutsuu ja kuulumisia Suomesta

Nyt kun ei ole varsinaista työpaikaa vaan ainoastaan noita keikkahommia huomaan hyppiväni välillä pitkin seiniä. Kun ensin teki puolivuotta koulua ja töitä kahdessa eri paikassa ja siitä sujuvasti jatkoin toiseen kouluun ja kahteen työhön ja viime vuonna oli vain koulu ja yksi työ (tosin isompi tuntimäärä). Nyt on vain keikka työ ja niitäkin olen tehnyt aika satunnaisesti. Pikkuhiljaa tähän alkaa tottua. Ei tarvitse sykkiä kokoajan johonkin suuntaan mielettömällä kiireellä vaan on myös aikaa olla. Tämä tekee ihan hyvää, vaikka totuttelu viekin oman aikansa.

Olenkin jo maininnut aikaisemmin, että harjoittelu on alkanut. Ensimmäinen viikko hurahti nopeasti ohi ja ei se ollut niin rankkaa kuin kuvittelin. Työntekijät ovat ihan mahtavia ja tukevat tosi hyvin. Tavoitteet sain myös laitettua kasaan. Niiden tekeminen ei kylläkään ollut helppoa, koska ei minulla ollut aikaisemmin mitään käsitystä siitä, mitä turvakodilla tehdään. Kaikkein parasta on se, että saan itse vapaasti päättää päivät joilloin olen töissä. Tietysti se 280 tuntia täytyy tulla täyteen kahdeksassa viikossa.

Kyllä minä ihmettelen ihmisten julmuutta. En ymmärrä, miten toiset voivat olla niin väkivaltaisia ja miten he voivat saada niin voimakasta tyydytystä siitä, että he pieksevät ja alistavat toista. Opin jotain uuttakin, en ollut aikaisemmin tajunnutkaan, että meillä on neljää eri asteista väkivaltaa: fyysinen, psyykkinen, taloudellinen ja seksuaalinen väkivalta. Lisäksi on vielä väkivallan välitön uhka.Vielä en ole nähnyt niitä asiakkaita, jotka tulevat talolle täysin hakattuna, mutta eiköhän sekin ole vielä edessä. Valitettavasti. 

Suomesta kuuluu kohti maailmaa:

Tällä viikolla lotossa oli huimat 9 000 000€ jaettavana ja hämmästys oli suuri kun se jäikin jakamatta. Näin ollen ensi viikolla on jaossa ennätykselliset 10 000 000€.

Presidentin vaalit lähestyvät ja toivon hartaasti, että ihmiset äänestäisivät omalla päällään, maalaisjärkeä käyttäen presidenttiä. Meillä on tällä hetkellä neljä ehdokasta: Sauli Niinistö, Paavo Lipponen, Paavo Väyrynen ja Timo Soini. Vielä jos yhden puolueista täysin sitoutumattoman saisi ehdokkaaksi niin olisin enemmän kuin tyytyväinen. 

Piia Pakarinen tosiaan luopui Miss Suomen kruunusta ja toisesta perintöprinsessasta, Sara Siepistä tuli uusi Miss Suomi.

Jostain kumman syystä meillä seurataan lätkää innolla. Ja jostain kumman syystä minä, joka en jääkiekosta juurikaan välitä, kannustan Jokereita. Jokerit tällä hetkellä sarjan kärkenä. Tosin tätä pallia heidän kanssaan jakaa Kärpät. Jokerit voitti eilen SaiPan 4-3.

Ilma on nyt kaunis. Aurinko paistaa, mutta ei ulkona tällä hetkellä kovin lämmin kuitenkaan ole. Ensi viikolla lämmöt saattaisivat nousta lähelle 20 astetta, tai näin ainakin lupailevat. Minulle lähinnä riittää se, ettei hetkeen tulisi vettä tai vielä ainakaan lunta. Ruska alkaa olemaan kauneimmillaan. 

In English

Now that does not have an actual office, but only for those gigs hommia find jumping between the walls. When I first made a half years of school and work in two different places, and it went smoothly, and two to another school to work and last year was just a school, and one job (although the bigger the number of hours). Now it's just a gig in the work and even then I have done quite randomly. Gradually, this will start to get used to. No need to beat all the time in any directionmindless rush, but is also a time to be. This makes it pretty good, although it will take its own time of familiarization.

I have already mentioned earlier, that the training has begun. The first week of a whiz pass quickly, and it was not as hard as I imagined. Employees are pretty awesome and very well supported. Objectives of which I also put in a heap. Their conclusion is yes, there was no easy, because I had not previously have any idea of ​​what the shelters are made. Best of all is that I get yourself free to decide on dates biocarriers I'm at work. Of course, it is 280 hours must come to a full eight weeks.

Yes, I wonder if people's cruelty. I do not understand how others can be so violent and how they can get so intense satisfaction from the fact that they beat upon and oppress another. I learned something uuttakin, I had not figured at all in the past that we have four different degrees of violence: physical, psychological, economic, and sexual violence. In addition, there is still violence in the imminent threat. I have not seen yet the customers who come to the house completely deforested, but let's also have yet to come. Unfortunately.  

And I`m sorry, yes this is translate in Google.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti