Tätä on luvassa:

Kirjoitan elämästä ja ystävyydestä. Kirjoitan siitä kun elämä potkii päähän. Kirjoitan teorioita miehistä, tunteista, parisuhteesta ja siitä kuinka se kestää vaikka töitä tehdään pahimmillaan 12 h/vrk ja ei ehditä kunnolla näkemään. Kirjoitan siitä miten koen ammatillisuuden elämässäni. Joitain vanhoja kirjoituksia, kuten runoja ja satuja, siirtelen tänne arkistojen kätköistä. Myös arjen ilot ja liikkuminen näkyy blogissa.

Toivottavasti viihdyt seurassani. Otan mielelläni vastaan mielipiteitä, ajatuksia ja kommentteja. Sähköpostillakin saa lähestyä: nuvo.niina@gmail.com

Tervetuloa minun maailmaani.

torstai 22. syyskuuta 2011

Lyhyestä virsi kaunis

Kiirettä riittää nyt kun harjoittelukin alkoi. Samaan aikaan kun suoritan harjoittelua, pitäisi opinnäytetyön edistyä ja lisäksi pitäisi ravata koululla yhden toisen kurssin teemoissa. No tämä menee harjoittelusta, ensi kevät on vieläkin tiukempi. 

Harjoittelu turvakodilla on alkanut hyvin. Harjoitteluun meno pelotti, mutta onneksi tukena on  hyvä työyhteisö. Ensimmäinen harkka viikko on melkein takana. Vaikka olen heti alusta asti päässyt istumaan raportteihin mukaan ja saanut olla läsnä, kun asiakkaiden kanssa on keskusteltu heidän elämäänsä liittyvistä asioista. Muutamia keskusteluja olen käynyt asiakkaiden kanssa yksinkin. Väkivallan pelko on läsnä todella voimakkaasti. 

Väsyttää. Rytmin kääntäminen oikeanlaiseksi ei ole helppoa. Ongelma on lähinnä ajoissa nukkumaan meneminen. No onneksi kohta on viikonloppu ja sitten saa nukkua. Ensi viikolla ei kylläkään ole kuin yksi vapaapäivä. Ja sekin yövuoron jälkeen.

Suomessa sataa vettä pääsääntöisesti. Vain satunnaisesti aurinko jaksaa pilkahtaa pilvimuurien takaa ja lämmittää hetken verran. Puut vaihtavat tosiaan väriään. On punaista, keltaista ja oranssia vihreän lisäksi. Illat ovat jo pimeitä. Saa taas luvan kanssa polttaa kynttilöitä.


In Eglish

 
Now I`m practical training one of  shelters. Before my practical to stared I was a litlle bit scary. But now I think that is unnecessary. I have support to good work community. First practical week is almost past. Domestic violence and the fear is clearly visible. 

I`m tired. It`s not easy to turn the rhythm to suit. Maybe I must go previously to sleep.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti