Tätä on luvassa:

Kirjoitan elämästä ja ystävyydestä. Kirjoitan siitä kun elämä potkii päähän. Kirjoitan teorioita miehistä, tunteista, parisuhteesta ja siitä kuinka se kestää vaikka töitä tehdään pahimmillaan 12 h/vrk ja ei ehditä kunnolla näkemään. Kirjoitan siitä miten koen ammatillisuuden elämässäni. Joitain vanhoja kirjoituksia, kuten runoja ja satuja, siirtelen tänne arkistojen kätköistä. Myös arjen ilot ja liikkuminen näkyy blogissa.

Toivottavasti viihdyt seurassani. Otan mielelläni vastaan mielipiteitä, ajatuksia ja kommentteja. Sähköpostillakin saa lähestyä: nuvo.niina@gmail.com

Tervetuloa minun maailmaani.

tiistai 6. syyskuuta 2011

Haetaan taivaspaikkaa / Searching the Heavenplace

Oppitunnilla pääsimme pohtimaan sitä, kenen tie taivaaseen on se oikea. Keskustelu oli pitkästä aikaa varsin mielenkiintoinen. Itse taisin todeta, että en voi sanoa oman tieni olevan sen parempi kuin jonkun toisen. Mikäpä minä olen tuomitsemaan toisten ajatuksia ja näkemyksiä, siitä onko hänen tiensä oikea. Jokainen meistä tekee kuitenkin omat ratkaisunsa täällä maan päällä vaeltaessa.

Keskustelu kuitenkin herätti ryhmässämme ajatuksia siitä, että millä uskonnolla pääsee taivaaseen. Jumala tunnetaan maailmalla niin monella eri nimellä: Jumala, Allah, Buddha, Hindu jne. Onko kyseessä yksi ja sama jumala, jonka eri ilmentymistä me puhumme vai onko sittenkin jokainen näistä ihan omansa ja vastaavat siitä uskontokunnastaan? Jäimme pohtimaan, että onko kaikilla yhteinen taivas, jossa kaikki jumalat hyppivät yhdessä käsi kädessä laulaen riemulaulujaan ja kaikki kansat ovat sulassa sovussa rupattelemssa keskenään. Vai olisiko taivaassa kuitenkin jokaiselle jumalalle oma soppensa ja näin olisi myös uskontokunnat jaettu taivaspaikoille? "Ahaa, sä oot tota Allahin porukkaa, se on se soppi toisena vasemmalla." Budhalaiset olisivat kolmannessa loossissa oikealla ja kristityt käytävän perällä olevassa salissa. Onko meillä yhteinen taivas, joka on jaettu pienempiin osiin (näin ollen siellä kyllä saattaisi olla tungosta, etenkin silloin jos rajat on vedetty kaltereilla) vai onko jokaisella jumalalla oma taivaansa ja täältä lähtiessä miettisi hississä, että mihin kerrokseen ollaankaan menossa. Ajatus siitä, että kaikki olisivat samassa taivaassa on mielenkiintoinen. Se, että jokainen saisi vapaasti jutella ja keskustella olisi hienoa. Mutta mites sitten jos taivaanportilla olisikin Pietarin sijasta vastassa olisikin Mohamed. Siinä voisi sormi mennä suuhun kun kuuluisikin vain tyly vastaus: "toinen portti vasemmalla."

Taivaasta kuitenkin sanotaan, ettei siellä olisi surua tai murhetta, ei kipua tai sairautta. Taivas on niin suuri paikka ettei siellä tarvitse päätään tälläisellä vaivata. Vai onko taivas sittenkin olotila?In English


Today when I was sitting in lesson, me and my schoolfriends talked to heaven. We talked about heavenplace and will everybody get same heaven. We think this thing take in good part.

Think. If all people are same heaven, there must be so crowded. What we do in heaven, when God, Allah, Buddha etc. are jupping together hand of hand and singing to praisesongs. I think that our fingers goin to mouth and we look that situatiin so wonder. But other situation can be like that: Any Gods control owen slice at heaven. Think that you are goin to heaven and to the gate Peter's insted standing of Mohamed and he says that "sorry, you heaven are next gate to left." Or are all gods owen heaven?

Maybe heaven are kind of apartment house. You must think what button you must push in elevator. You go to heaven and spot: "Uups. Sorry, wrong floor." We don't know. Maybe heaven are place or maybe not. It's can be also somethings else. Can be?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti