Tätä on luvassa:

Kirjoitan elämästä ja ystävyydestä. Kirjoitan siitä kun elämä potkii päähän. Kirjoitan teorioita miehistä, tunteista, parisuhteesta ja siitä kuinka se kestää vaikka töitä tehdään pahimmillaan 12 h/vrk ja ei ehditä kunnolla näkemään. Kirjoitan siitä miten koen ammatillisuuden elämässäni. Joitain vanhoja kirjoituksia, kuten runoja ja satuja, siirtelen tänne arkistojen kätköistä. Myös arjen ilot ja liikkuminen näkyy blogissa.

Toivottavasti viihdyt seurassani. Otan mielelläni vastaan mielipiteitä, ajatuksia ja kommentteja. Sähköpostillakin saa lähestyä: nuvo.niina@gmail.com

Tervetuloa minun maailmaani.

torstai 1. joulukuuta 2011

1. Luukku

Kun katselin taaksepäin huomasin, että joulukuun ensimmäisenä päivänä on tapahtunut varsin paljon. Tässä teille jotain tietoja joulukuun 1 päivästä.




Maailman AIDS-päivä.

Hiv ja aids maailmalla

Maailmassa on noin 33 miljoonaa hiv -positiivista. Vuonna 2007 todettiiin noin 2.7 miljoonaa uutta tartuntaa ja noin 2 miljoonaa kuoli aidsiin. Monessa maassa hiv - tartunnat ovat olleet viime vuosina laskussa. Mutta kun lukuja tarkastellaan globaalisti, vaikutus on marginaalinen, koska uusien tartuntojen määrä on kasvanut muissa maissa. Yhä useampi nainen on saanut ja saa hiv - tartunnan. Tällä hetkellä kaikista hiv - tartunnoista noin puolet on naisilla ja tartuntojen määrä on nousussa varsinkin nuorten naisten (14–25 vuotta) keskuudessa.


(lisätietoa maailman aids-päivästä tästä linkistä)


  • 1825 – Venäjän keisari ja Suomen suuriruhtinas Aleksanteri I kuoli.
  • 1835 – Tanskalainen kirjailija Hans Christian Andersen julkaisi ensimmäisen satukokoelmansa.
  • 1935 – Yhdysvaltalainen ohjaaja ja näyttelijä Woody Allen syntyi.
  • 1939 – Neuvostoliitto perusti Suomen kansanvaltaisen tasavallan Terijoelle.
  • 1944 – Suomalainen iskelmälaulaja Arja Saijonmaa syntyi.
  • 1955 – Yhdysvaltain Alabamassa afroamerikkalainen Rosa Parks kieltäytyi antamassa istumapaikkaa valkoihoiselle miehelle linja-autossa ja hänet pidätettiin rotuerottelulain perusteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti