Tätä on luvassa:

Kirjoitan elämästä ja ystävyydestä. Kirjoitan siitä kun elämä potkii päähän. Kirjoitan teorioita miehistä, tunteista, parisuhteesta ja siitä kuinka se kestää vaikka töitä tehdään pahimmillaan 12 h/vrk ja ei ehditä kunnolla näkemään. Kirjoitan siitä miten koen ammatillisuuden elämässäni. Joitain vanhoja kirjoituksia, kuten runoja ja satuja, siirtelen tänne arkistojen kätköistä. Myös arjen ilot ja liikkuminen näkyy blogissa.

Toivottavasti viihdyt seurassani. Otan mielelläni vastaan mielipiteitä, ajatuksia ja kommentteja. Sähköpostillakin saa lähestyä: nuvo.niina@gmail.com

Tervetuloa minun maailmaani.

lauantai 3. joulukuuta 2011

3. Luukku

Huomioita Joulukuun 3. päivästä


Kansainvälinen vammaisten päivä

Kansainvälistä vammaisten vuosikymmentä vietettiin 1983-1992. Tämän vuosikymmenen päättyessä vuonna 1992 YK:n yleiskokous julisti 3:nnen joulukuuta kansainväliseksi vammaisten päiväksi. Päivän tarkoituksena on lisätä vammaiskysymysten ymmärtämistä sekä tukea vammaisten hyvinvointia, oikeuksia ja ihmisarvoista elämää. Lisäksi päivän vietolla pyritään tiedottamaan niistä hyödyistä, joita vammaisten osallistaminen sosiaalisen, poliittisen, kulttuuri- ja talouselämän kaikilla osa-alueilla voi tuottaa.

Vammaisten päivän kunniaksi järjestetään joka vuosi tapahtumia eri puolilla maailmaa. Euroopan komissio järjesti kansainvälisen vammaisten päivän kunniaksi yhteistyössä Euroopan vammaisfoorumin kanssa 3.–4. joulukuuta (2009) konferenssin ”Creating conditions for independent living”. Konferenssissa käsiteltiin itsenäiseen elämään, erityisesti taloudelliseen itsenäisyyteen, yhteiskunnallisiin palveluihin ja avustavaan teknologiaan, liittyviä kysymyksiä.
  • 1857 – Puolalais-englantilainen kirjailija Joseph Conrad syntyi.
  • 1881 – Tamperelaisen Aamulehden ensimmäinen numero painettiin.
  • 1894 – Aarresaaren sekä Tohtori Jekyll ja Mr. Hyden kirjoittaja Robert Louis Stevenson kuoli.
  • 1915 – Säveltäjä Toivo Kärki syntyi.
  • 1967 – Eteläafrikkalainen Christiaan Barnard suortti maailman ensimmäisen sydämensiirron kapkaupunkilaisessa Groote Schuurin sairaalassa.
  • 1984 – Bhopalin myrkkyonnettomuus Union Carbide -yhtiön tehtailla Intiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti