Tätä on luvassa:

Kirjoitan elämästä ja ystävyydestä. Kirjoitan siitä kun elämä potkii päähän. Kirjoitan teorioita miehistä, tunteista, parisuhteesta ja siitä kuinka se kestää vaikka töitä tehdään pahimmillaan 12 h/vrk ja ei ehditä kunnolla näkemään. Kirjoitan siitä miten koen ammatillisuuden elämässäni. Joitain vanhoja kirjoituksia, kuten runoja ja satuja, siirtelen tänne arkistojen kätköistä. Myös arjen ilot ja liikkuminen näkyy blogissa.

Toivottavasti viihdyt seurassani. Otan mielelläni vastaan mielipiteitä, ajatuksia ja kommentteja. Sähköpostillakin saa lähestyä: nuvo.niina@gmail.com

Tervetuloa minun maailmaani.

perjantai 16. joulukuuta 2011

16. Luukku

Vielä olisi 8 yötä jouluun. Se on pian täällä. Nyt saat kuitenkin avata kuudennentoista luukun joulukalenterista
 
Tonttulegenda

Joulupukki, Joulumuori ja tontut ovat lähtöisin Suomen Lapista, Korvatunturilta. Joulupukin suku on levinnyt ympäri maailmaa - kuulemma avaruuteen saakka.

Tontuilla ei ole napaa eivätkö ne jätä jälkeensä varjoa - tiedätkö miksi? Siksi, koska tontut ovat syntyneet ruusuntuhkasta, unelmakuteesta, naavajauhosta, kuusenkerppusista, rakkaudesta, ilosta ja riemusta!
Tontuilla on aina taskussaan meriheinää ja kipinäkivet tulentekoa varten, jäniksenkäpälä hellimistä ja kivunlievitystä varten, kissan viiksikarva kiusantekoa varten - ja pieni pala saippuaa tietenkin.

Tonttuja on monen kokoisia. Jotkut tontut voivat muuttaa kokoaan aina tilanteeseen sopivaksi. Tarkkailuretkillään nämä tontut kulkevat yleensä huomaamattomasti, pienempinä kuin metsähiiret. Tarvittaessa ne venyvät ihmislapsen kokoisiksi.

Tontun tietää olleen huoneessa, jos sisään tullessaan tuntee olonsa iloiseksi ja haistaa vienon havun, steariinin, neilikan ja siirapin häivähdyksen. Tontut levittävät ympärilleen hyvänolon tunnetta ja kodikkuutta.

Tontut kuulevat kaiken - ihan kaiken! Ja tontut myös näkevät kaiken: niillä on röntgennäkö.


Maailmalta...
  • 1431 – Englannin kuningas Henrik VI kruunattiin myös Ranskan kuninkaaksi Notre Damen katedraalissa Pariisissa. Kyseessä oli ainoa kerta kun Englannin ja Ranskan kuningaskunnat yhdistyivät saman kuninkaan alaisuuteen de jure.
  • 1770 – Saksalainen säveltäjä Ludwig van Beethoven syntyi.
  • 1773 – Amerikan vallankumous, Bostonin teekutsut: brittihallinnon vastustajat heittivät teekuljetukset mereen Bostonin satamassa.
  • 1775 – Englantilainen kirjailija Jane Austen syntyi. 
  • 1899 – Maailman ensimmäisen lapsille tarkoitetun museon, Brooklyn Children's Museumin, avajaiset Brooklynissa Yhdysvalloissa.
  • 1916 – Grigori Rasputin, venäläinen mystikko (murhattiin)
  • 1928 – Science fiction -kirjailija Philip K. Dick syntyi.
  • 1937 – Kansaneläkelaitos aloitti toimintansa.
  • 1977 – Suomalainen elokuvaohjaaja Risto Jarva kuoli.
  • 1989 – Asukkaat protestoivat Timişoarassa Romanian hallituksen yritystä karkottaa unkarilainen pastori László Tőkés.
  • 1997 – Pokémonin jakso Electric Soldier Porygon aiheutti epilepsiaa sadoille japanilaisille lapsille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti