Tätä on luvassa:

Kirjoitan elämästä ja ystävyydestä. Kirjoitan siitä kun elämä potkii päähän. Kirjoitan teorioita miehistä, tunteista, parisuhteesta ja siitä kuinka se kestää vaikka töitä tehdään pahimmillaan 12 h/vrk ja ei ehditä kunnolla näkemään. Kirjoitan siitä miten koen ammatillisuuden elämässäni. Joitain vanhoja kirjoituksia, kuten runoja ja satuja, siirtelen tänne arkistojen kätköistä. Myös arjen ilot ja liikkuminen näkyy blogissa.

Toivottavasti viihdyt seurassani. Otan mielelläni vastaan mielipiteitä, ajatuksia ja kommentteja. Sähköpostillakin saa lähestyä: nuvo.niina@gmail.com

Tervetuloa minun maailmaani.

keskiviikko 21. joulukuuta 2011

21. Luukku

Saat avata kahdennenkymmenennenensimmäisen luukun joulukalenterista! 21. joulukuuta

Jokaisessa kylässä, suvussa ja perheessä on omat perinteiset joulureseptinsä, jotka kulkevat sukupolvelta toiselle ja muuntuvat uusiksi tarpeen ja maun mukaan. Entisajan jouluina kinkku maistui erilaiselta rasvan määrän ollessa huomattavasti suurempi kuin nykyään rasvatonta ruokaa ihailevana aikakautena. Pula-aikana jouluna herkuteltiin, mutta säästeliäämmin ja hankalasti saatavilla olevia ruoka-aineita korvattiin milloin milläkin. Nykyajan suklaarasioiden virkaa toimittivat jännittävät ulkomaiset makeat hedelmät kuten appelsiinit.Hyvät reseptit kulkevat edelleen suusta suuhun, mutta nykyään varsinaisia helmiä voi pyydystää myös lukuisilta Internet-sivuilta. Kannattaa olla valppaana!


Nimipäiväänsä viettävät:
  • suomalainen kalenteri: Tuomas, Tomi, Tommi, Tuomo
  • suomenruotsalainen kalenteri: Tomas, Tom, Tommy
  • ortodoksinen kalenteri: Jaana, Pietari, Petri, Pekka
  • saamenkielinen kalenteri: Duomis, Duommá
  • vanhemmissa kalentereissa: Thomas, Tuomas [apostoli] 
 
  • 2006 – EU:n uusi hygieniadirektiivi otetaan käyttöön. 
  • 2012 – Mayojen ennustama maailmanlopun päivä. Samaan aikaan myös Maapallo siirtyy suoraan linjaan Linnunradan keskuksen kanssa, LHC käynnistetään täydellä teholla, Aurinko saavuttaa aktiivisuutensa huipun ja tapahtuu talvipäivänseisaus.

    21. joulukuuta on siis päivä, jolla ei virallisesti ole mitään merkitystä.

      Ei kommentteja:

      Lähetä kommentti