Tätä on luvassa:

Kirjoitan elämästä ja ystävyydestä. Kirjoitan siitä kun elämä potkii päähän. Kirjoitan teorioita miehistä, tunteista, parisuhteesta ja siitä kuinka se kestää vaikka töitä tehdään pahimmillaan 12 h/vrk ja ei ehditä kunnolla näkemään. Kirjoitan siitä miten koen ammatillisuuden elämässäni. Joitain vanhoja kirjoituksia, kuten runoja ja satuja, siirtelen tänne arkistojen kätköistä. Myös arjen ilot ja liikkuminen näkyy blogissa.

Toivottavasti viihdyt seurassani. Otan mielelläni vastaan mielipiteitä, ajatuksia ja kommentteja. Sähköpostillakin saa lähestyä: nuvo.niina@gmail.com

Tervetuloa minun maailmaani.

torstai 19. toukokuuta 2011

Teoriaa Miehistä - Tasa-arvoako?

Teoriaa Miehistä -sarja jatkuu. 
Kaivettu esille arkistojen kätköistä. Ennen julkaisematonta materiaalia.


Yhä useammin saa huomata sen, että miesten rooli tässä yhteiskunnassa on täysin erilainen kuin naisen. Mies saa helpommin opiskelupaikan, töitä ja arvostusta kuin nainen. Miehen nostavat myös poikkeuksellisesti parempaa palkkaa samoista töistä, joita naiset tekevät. Liekö kyseessä joku "reilun kaupan lisä". Tästä huolimatta hoetaan kokoajan tasa-arvoa, joka meillä tässä yhteiskunnassa on.

Miehet valittavat, että on väärin kun naisten ei tarvitse suorittaa armeijan pakollista oppimäärää. Samalla kuitenkin kuulee, että tästä syystä miehet menettävät puolesta vuodesta vuoteen hyvää opiskeluaikaa. Mutta kukaan ei tässä vaiheessa ota huomioon sitä, että monet naiset menettävät puolesta toista vuodesta kolmeen vuoteen työelämä aikaa ja sen sosiaalisen elämänsä ollessaan pienen lapsen kanssa kotona. Monelta naiselta jää tässä vaiheessa useita kavereita ja ystäviä taakseen. Ystävät, jotka eivät elä samaa elämän vaihetta, eivät ymmärrä sitä, ettei joka ilta voi lähteä huitelemaan jonnekin.

Miehillä tilanne on taas toinen. Vaikka he menttävät opiskeluaikaa armeijan takia, niin suurin osa kuitenkin ymmärtää mistä on kyse. Kaverieta voidaan nähdä lomilla ja armeijan ihmeellisestä maailmastahan riittää aina puhumista vielä vuosiksikin. Ja kun on armeijan käynyt, saa siitäkin vielä hyötyä työelämässä. Joten miksi sitten valittaa? Ajatellaanpa asiaa toiselta kannalta:
a) Päivärahat maksetaan ja vieläpä ajallaan
b) Ruoka- ja varustehuolto pelaa.                   
c) Intissä pelaa täysihuolto (ainakin joltain osin) 
d) Pääsee valittavasta naisesta eroon, jos    
sellainen on jo entuudestaan.                

En ymmärrä, mutta miesten ajattelu maailma on kin hyvin erilainen kuin naisten. Siinä missä naiset ajattelevat selkeästi, miehet eivät pysty samankaltaiseen jäsentelyyn. Loogiset ajattelukyvyt kun eivät kohtaa. Yritä siinä sitten miehelle selittää, ettei se armeija ole niin huono vaihtoehto pitää sitä välivuotta. Tosin puhdas totuushan on se, ettei kaikkien pää vain kestä sellaista pompottusta.

Minkäs teet. Kuitenkin osa naisista tasapainottavat armeijaa koskevaa tasa-arvoa lähtemällä vapaaehtoisesti "sotaan". Minäkin olisin mennyt, mutta terveys ei anna lähdölle periksi. Miehet eivät kuitenkaan voi jakaa taakkaa raskausaikana. Nainen kantaa lapsen, kärsii kivut ja saa siitä ajasta suuremman henkisen kasvun kuin mitä voi yksikään mies saada armeijasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti