Tätä on luvassa:

Kirjoitan elämästä ja ystävyydestä. Kirjoitan siitä kun elämä potkii päähän. Kirjoitan teorioita miehistä, tunteista, parisuhteesta ja siitä kuinka se kestää vaikka töitä tehdään pahimmillaan 12 h/vrk ja ei ehditä kunnolla näkemään. Kirjoitan siitä miten koen ammatillisuuden elämässäni. Joitain vanhoja kirjoituksia, kuten runoja ja satuja, siirtelen tänne arkistojen kätköistä. Myös arjen ilot ja liikkuminen näkyy blogissa.

Toivottavasti viihdyt seurassani. Otan mielelläni vastaan mielipiteitä, ajatuksia ja kommentteja. Sähköpostillakin saa lähestyä: nuvo.niina@gmail.com

Tervetuloa minun maailmaani.

sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

"Ystävyys on yhteistä työtä..."

Tänään näin pitkästä aikaa hyvän ystäväni. Edellisestä tapaamisesta olikin jo tovi vierähtänyt ja sen jälkeen onkin tapahtunut kaikenlaista. Olin jo aikaisemmin tällä viikolla sopinut ystäväni kanssa, että nyt tänään olisi aika jälleen tavata. Muutaman tunnin kotona oleilun jälkeen lähdin kahville hänen luokseen. Oli mukava jutella pitkästä aikaa kasvotusten ja katsella valokuvia mm. polttareista ja häistä.

Ystäväni polttareita ajatellessa nousee joka kerta hymy huulille. Sen verran huikea kokemus oli polttareiden järjestäminen ja salaisuuden ylläpitäminen polttaripäivään asti. Ajatus huikeista polttareista lähti siitä, ettei ystäväni halunnut viettää polttareita, koska ne kuulemma menevät aina yli ja morsian tulee nolatuksi. Sanoin hänelle, ettei polttareiden tarvitse sellaiset olla ja pyysin saada järjestää hänelle kunnon polttarit. Heitin vielä ilmaan, että eihän sen tarvitse olla tyttöjen iltaa kummemmat: vähän saunomista, hyvää ruokaa ja hieman viiniä kera hyvän elokuvan. Sain luvan järjestää ikimuistoiset polttarit niin, että paikalla olisimme vain me kaksi. Tästä alkoikin puoli vuotinen suunnittelu, joka huipentui viime tammikuussa mahtavaan yllätykseen. Kokonaisen puolen vuoden ajan ystäväni oli siinä luulossa, että viettäisimme perinteisen tyttöjen illan, ihan vain kahdestaan. Mutta näinhän en ollut suunnitellut. Yllätys oli niin mahtava, ettei ystäväni vieläkään taida uskoa jo vietettyjä polttareitaan todeksi. 

Olin varannut meille kahdelle majoituksen Ylläs-Hallilta. Majoitus ei suinkaan tapahtunut normaalissa hotellihuoneessa vaan iglussa. Olin varannut meille hyvissä ajoin majoituksen, juomingit sekä tandemsukset, joilla oli tarkoitus hiihtää majoituspaikalle. Ystäväleni toimitin etukäteen rinkan ja varusteluettelon, jonka mukaan hänen tulisi pakata tavaransa. Hieman kuulemma jännitti ennen polttareita kun ei mitään niistä etukäteen tiennyt. Paitsi tietysti sen, että hän ei missään tapauksessa tule nolatuksi ja jos tuleekin niin minä teen itse perässä kaiken saman kuin hänkin. Lisäksi hän tiesi sen, että kaikkien vaatteiden tulee olla sellaiset, joissa tarkenee -4 celsiusasteessa. Mielikuvitus oli kuulemma käynyt aika korkealla.

Polttaripäivän koittaessa oli polttareiden luonne ja paikka edelleen hyvin salaiset. Ystäväni luuli, että teemme jotain minun ammattiini sopivaa, kuten nukkuisimme jossain leirikeskuksessa ja tekisimme pienen vaelluksen. Näin homma ei kuitenkaan mennyt. Avomieheni heitti meidät Ylläs-hallille ja vastaanottovirkailija otti meidän rinkkamme vastaan. Ne kuulemma saisivat jäädä odottamaan tiskin taakse. Jatkoimme matkaa kohti yläkertaa ja tandemsuksia. Edelleenkään ystäväni ei tiennyt, että olisimme jäämässä kyseiseen paikkaan yöksi. Saimme sujuvasti sukset jalkaan ja lähdimme hiihtämään kohti majoitusta. Yhdessä hiihtäminen ei ollut mitenkään maailman helpoin kokemus, mutta vuosien lujalla ystävyydellä saimme siitä sitäkin paremmat naurut ja loppuikämme kestävät lämpimät muistot. Alhaalla Ylläs-hallin lumihotellille päästyämme paljastin ystävälleni kaiken. Hänelle näytettiin meidän huoneemme ja ystäväni oli täysin sanaton. 

Olin luvannut ystävälleni ennen polttareiden suunnittelua, että viettäisimme polttarit ihan kahdestaan. Näin myös tapahtui. Ylläs-Hallilla ei ollut kyseisenä päivänä juurikaan asiakkaita ja samalle yölle ei myöskään ollut muita majoittujia. Saimme rauhassa laskea pulkkamäkeä ja kokeilla alppicurlingia. Lisäksi ottaa mielettömän upeita valokuvia siitä värimaailmasta, joka hallille oli luotu. Pääsimme myös perinteiseen morsius saunaan ja saimme nauttia toistemme seurasta ja niistä muistoista, jotka olimme vuosien varrella saaneet jakaa yhdessä. Ennen kaikkea saimme viettää taianomaisen hetken yhdessä. Hetken, jonka aivan varmasti meistä kumpikin tulee muistamaan koko loppuelämme ajan. Ja mikä parasta polttareiden teema oli tismalleen samaa teemaa kuin häidenkin. 


Ylläs-Hallilla oli ympärivuotinen talvimaailma, paikka teki konkurssin kevällä 2011.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti